Skip to content

Udgivelser

Spejlvendt – Novellesamling

Forlag: Forfatterforlaget Attika
Udgivelsesår: Marts 2019
ISBN: 978-87-7528-9349
Antal sider: 86

Bestil Spejlvendt på Werkshop.dk 129.95 kr.

Bogen er Anne Kleins debut som forfatter og består af ni noveller, hvor læseren tages med på flere forskellige rejser, og begivenhederne udspiller sig alle i et tilsyneladende realistisk univers, men med et strejf af eventyr og mystik.

Hovedpersonerne befinder sig ofte det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, og flere af novellerne giver hovedpersonerne anledning til både eftertænksomhed og indsigt.

Anne Kleins skrive- og fortællestil balancerer mellem meget konkrete dagligdags ting og hændelser på den ene side samt dybereliggende og næsten arketypiske områder på den anden side; som i forholdet mellem mennesker og generationer eller ved indre monologer.

Uddrag fra novellen “Lommen”
”Jeg stikker min knyttede hånd i lommen på min nye havfruetrøje, som min mor lige har strikket til mig, fordi hun mener, at jeg vil se lidt slankere ud i den. Det er en af den slags store trøjer, som man nærmest forsvinder i, så efter hånden følger hele armen hurtigt med nedad, men stadig uden, at jeg er nået ned til bunden af lommen. Nysgerrigt stikker jeg hele hovedet ned i lommen. Der er en duft af løv og lavendel, og jeg lukker øjnene for at skærpe mine sanser. Jeg virrer let med hovedet og får på den måde skruet mig endnu længere ned i lommen. Et øjeblik holder jeg vejret. Som en søløve glider min krop elegant videre ned i den rummelige lomme, og fødderne giver et sidste lille svirp fra sig, inden jeg er på vej ned mod dybet.”

Læs hele novellen “Lommen” gratis her

 

Udenfor – Novelleantologi 

Forlag: Brændpunkt
Udgivelsesår: Oktober 2020
ISBN: 978-87-9383-5993
Antal sider: 376

Novelle: Krokodillen i baghaven

Køb den fra Brændpunkt.dk 249 kr.


Novelleantologi om at føle sig udenfor situationen, fællesskabet og livet. Novellerne er resultatet af en novellekonkurrence udskrevet af forlaget Brændpunkt.

At være del af et fællesskab, have relationer og høre til er et grundlæggende behov i alle mennesker. I disse 24 noveller føler personerne sig på forskellig vis udenfor situationen, fællesskabet, samfundet eller livet. Novellerne er fortællende og beskrivende i tonen med en ofte overraskende udvikling i handlingen. Kort sagt letlæste og underholdende noveller.

Vurderet af Line Hoffgaard 

Anmeldelse af Susanne Kjær Seidler
Læs denne flotte anmeldelse af UDENFOR – 24 noveller fra Din Boganmelder:
https://dinboganmelder.dk/novelleantologi-udenfor/

© Forfatter Anne Klein